Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Műszempilla allergia vagy irritáció?

Műszempilla allergia vagy irritáció?

Mi a különbség az allergia és az irritáció között? Valóban lehet valaki allergiás a műszempillára? Mik a tünetei az allergiának és az irritációnak?

A műszempilla allergia

A műszempilla alapanyagok közül a szempilla ragasztóra a legvalószínűbb az allergia tüneteinek jelentkezése. A szempilla ragasztóban megtalálható nagy mennyiségben egy úgynevezett ciano-akrilát kémiai anyag. A ciano-akrilát a ragasztónak a ragacsosságát adja, tehát teljesen nem lehet kivonni a ragasztókból, csak csökkenteni lehet a mennyiségét, ám ezáltal csökken a szempilla ragasztó tartóssága és kötési ideje megnövekszik. 

Mik a tünetei a szempilla allergiának?

A szem vörössé válik, a szemhéj duzzadt lesz, könnyezik és fájdalmas érzés társul hozzá. 

Két fajta allergiát különböztetünk meg

Kontakt allergia: Az applikálást követő 24órában jelentkezik, többségében este/éjszaka szoktak a tünetek megjelenni.

Felgyülemlő allergia: Akár évek óta pillát viselő vendégnél is előjöhet. A szervezet telitődik az allergén anyaggal és megjelennek a tünetek.

Szempilla allergia esetén nem oldjuk le gyulladt állapotban a szempillát. Antihisztamin, nyugtató hatóanyagú termékeket ajánlunk a vendégnek, majd a heveny gyulladás után oldható a műszempilla.

Az allergia nem összekeverendő az irritációval, melynél csak a szem fehér része válik vérágassá és minimális fájdalommal társul pislogásnál. A szem irritáció szempilla épités után kialakulhat a rossz alátét felhelyezéstől és a ragasztó gőzétől is, 2-3nap alatt elmúlik magától.

Az oldal tetejére